De Hoeve

Gelukkig, het is weer zo ver: wij kunnen het horeca-gedeelte weer openen!

Uiteraard zijn wij blij dat we weer aan de slag kunnen voor jullie. Maar vanwege de Coronamaatregelen zijn wij wel genoodzaakt om dit op aangepaste te wijze te doen en hanteren wij hierbij een aantal regels die opgevolgd moeten worden. 

Hieronder volgt informatie over het terras en de Hoeve.

Voor zowel de Hoeve als het terras geldt volgens de richtlijnen van het RIVM:

- Bij aankomst wordt u een tafel toegewezen, loop niet zelf het terras op.

- Op diverse plekken zijn desinfectiepunten gemaakt.

- Maximaal 2 personen per tafel, tenzij zij tot hetzelfde huishouden behoren.

- Op het terras hoeft een tafel niet vooraf gereserveerd te worden, binnen in de Hoeve wel. Reserveren gaat alleen telefonisch.

- Houdt zo veel mogelijk de anderhalve meter afstand in acht. 

De openingstijden zijn van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 18:00 uur. Daarnaast  proberen we een nieuwe opzet uit: we hebben binnen in de zaal een zelfbedieningsruimte gemaakt. Door daar het rondje te maken kun je zelf je drinken, broodjes, gebak, snoep en tussendoortjes pakken en daarna bij de kassa afrekenen. 

We hopen op ieders begrip en medewerking en hopelijk tot heel snel!

Welkom op de website van De Brandevoortse Hoeve. Dé plek in Helmond voor uw lekkerste eigen geteelde (geschilde) asperges, aardbeien, diverse andere groenten & fruit en streekproducten. Deze zijn allemaal te verkrijgen in onze boerderijwinkel.

Daarnaast kunt u bij ons ook genieten van een drankje en een klein hapje op ons zonnig terras, of bij slecht weer binnen in de Hoeve zelf. Hier kun je binnen lekker zitten en kunnen boven vergaderingen en bijeenkomsten gehouden worden. Voor de kinderen is er een speelweide met diverse speeltoestellen, traptractors en een spannend maïsdoolhof.

Graag nodigt de familie Habraken u uit op de boerderij, zodat u kunt proeven, zien en beleven wat zij u te bieden hebben!

In de Hoeve zelf hebben wij een ruime zaal in boerderijstijl met een verhoogde zithoek, tafels bij de open haard en een bargedeelte. Daarnaast kunt U ook zitten in onze serre waar bij goed weer de deuren lekker open staan.
 
In de zaal is ruimte voor verschillende vieringen. Van jubilea tot bedrijfsuitjes tot familiedagen. Dit eventueel in combinatie met een koud en warm buffet of diverse lekkere hapjes, van eenvoudig tot luxe en uitgebreid. Er zijn talloze mogelijkheden die op maat afgesproken worden bij eventuele interesse.

Boven in de Hoeve bevindt zich onze vergaderzaal. In deze sfeervolle ruimte kan rustig vergaderd worden op comfortabele stoelen. Van kleine groepjes tot aan grotere gezelschappen van ongeveer 45 personen. Diverse opstellingen en tafelindelingen zijn mogelijk in deze flexibele ruimte.

Natuurlijk ontbreken de diverse vergaderattributen en wifiverbinding niet en kunnen wij in samenspraak ook zorgen voor een goed gevulde maag tussen de vergaderingen door of als afsluiter van een intensieve werkdag.

Brandevoortse Hoeve kent haar geschiedenis op de Diepenbroek, op een paar honderd meter afstand van waar ze nu gevestigd zijn. Hier staat sinds 1881 de boerderij van de familie Habraken. Op deze locatie is Hein Habraken destijds een gemengd bedrijf begonnen met enkele dieren en groenten.

Daarna heeft de oudste zoon, Hans Habraken het overgenomen, die verder is gegaan met alleen groenten en fruit. Zo’n 30 jaar geleden is de vrouw van Hans, de moeder van de huidige eigenaars, gestart met een winkeltje aan huis, om daar de producten direct aan de klant te verkopen. Sinds 2000 hebben Stefan en Maikel Habraken de leiding over het bedrijf. In 2002 werd bekend dat de boerderij weg zou moeten, in verband met de bouw van Brandevoort. En in 2008 werd begonnen met de bouw van de nieuwe boerderij aan de Medevoort. Inmiddels is die voltooid en kunt u ouderwets genieten van de lekkerste asperges en aardbeien.